– El proper divendres 21 d’octubre a les 21 hores –

L’Ajuntament d’Alcoletge, en col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat una sessió de filmoteca sobre la guerra civil espanyola.

La projecció dels films, produïts per Laya Films, es farà al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil “Ermengol Piró” el proper divendres 21 d’octubre a les 21 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora.

Laya Films, productora posada en marxa el 1936 per Jaume Miravitlles, Comissari de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, va realitzar el seu noticiari “España al día”, traient un gran rendiment d’uns recursos molt escassos.

En aquest programa hi ha Noticiaris ben diversos, rodats entre el 1936 i 1938, que ens acosten a dolorosos paratges de la guerra, però que no s’obliden de la diplomàcia, ni de la indústria ni de la cura i preservació de la infantesa.

S’emetran diferents títols, com el front d’Aragó, la defensa de Madrid, menjadors infantils i la recepció al Palau de Justícia.

Cal destacar que la sessió dels films serà comentada pel professor de cinema Julio Lamaña.

Categories: Filmoteca

Els comentaris estan tancats.