El proper divendres 25 de març a les 19:15 es farà la inauguració de l’edifici del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil “Ermengol Piró”, al carrer Major, 19. L’acte serà a càrrec del Delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, senyor Ramon Farré Roure.

Amb aquest acte, es farà públic agraïment a les persones que integraven la societat del Forn de Dalt amb el descobriment d’una placa. Aquestes persones van donar l’antic edifici a l’Ajuntament, a canvi de que es dediqués a finalitats socials i culturals.

Amb posterioritat, l’Ajuntament va adquirir el solar contigu per poder fer un equipament més ampli, i amb els ajuts de la Comunitat Europea, de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya, s’ha pogut construir l’edifici que ara s’inaugurarà.

En la planta baixa s’ha restaurat l’antic forn donant-li visibilitat, conjuntament amb altres peces, com la pastera, pales de pa, etc. Tot aquest material, que serà ampliat més endavant, formarà part de la museïtzació del Centre d’Interpretació que es preveu realitzar durant aquest any.

La primera planta de l’edifici es destinarà més específicament al patrimoni arquitectònic i documental de la Guerra Civil a la nostra població.

Finalment la segona planta, que resta sense distribuir, acollirà l’alberg del pelegrí del Camí de Sant Jaume i també la possibilitat d’allotjar grups de treball o d’investigació en conveni amb institucions i universitats. Actualment s’estan realitzant els treballs de reurbanització de la part davantera de l’edifici per donar-li una major accessibilitat i millora del conjunt.

Al finalitzar la presentació del llibre “Alcoletge, testimonis i vivències. La guerra civil espanyola en un poble del front del Segre”, es farà la recepció d’autoritats a l’Ajuntament i tot seguit es traslladaran a l’edifici del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil Ermengol Piró on es faran els parlaments i quedarà inaugurat. Tot seguit tothom que vulgui el podrà visitar.

Des de l’Ajuntament es pretén que aquest Centre sigui de vital importància per la promoció cultural, turística i econòmica del nostre poble, per la qual cosa es necessària la implicació de tots els veïns i veïnes, que se’l facin seu i que el donin a conèixer fora de les nostres contrades.

Categories: General

Els comentaris estan tancats.