– El proper dijous 15 de desembre a les 21 hores –

L’Ajuntament d’Alcoletge, en col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat una segona sessió de filmoteca sobre la guerra civil espanyola.

La projecció dels films, produïts per Laya Films, es farà al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil “Ermengol Piró” el proper dijous 15 de desembre a les 21 hores i tindrà una durada aproximada d’una hora.

La productora Laya Films va dedicar-se, bàsicament, al reportatge de guerra, tant en el front com en la rereguarda, i ho va fer intentant que el conflicte es conegués a tot arreu. Alhora, va mantenir la voluntat de difondre la cultura catalana. En aquest programa, que conté documentals independents de la productora des del
1936 al 1938, podem veure-hi mobilitzacions de masses tant emblemàtiques com l’enterrament d’en Durruti o la commemoració de l’Aniversari de la Revolució Russa, però també la lloança de la feina artesana i la crida al món d’una Catalunya afligida.

S’emetran diferents títols, com Els tapers de la costa, Aragón 1937, Conmemoración del XIX Aniversario de la Revolución Rusa, Refugiados de guerra i Catalunya Màrtir.

Cal destacar que la sessió dels films serà comentada pel senyor Josep Maria López I Llaví, de la Federació Catalana de Cineclubs.

Sessions de Filmoteca és una mostra del patrimoni fílmic de la Filmoteca de Catalunya que està disponible gratuïtament per a Cineclubs i entitats sense ànim de lucre.

II Sessió filmotecaImatge d’una de les projeccions

Categories: Filmoteca, Portada

Els comentaris estan tancats.