Us convidem a l’Acte inaugural de l’exposició itinerant “Transgressores” del Memorial Democràtic.

 

La inauguració anirà a càrrec del senyor Jaume Montfort Samà, Director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida. També hi assistiran l’ alcalde d’ Alcoletge, senyor Josep Maria Gras Charles i la regidora de Cultura, M. Lluïsa Prat Boneta. L’ acte serà al Centre d’ Interpretació, el proper diumenge, 22 de setembre, a les 19.30 hores.

 

L’exposició tracta de vuit dones catalanes/espanyoles i vuit d’uruguaianes nascudes en el segle XIX o principis del XX que van ser pioneres en algun camp social o artístic. La idea és que cadascuna de les protagonistes tinguin la seva homònima i mostrar que al marge del país i la distància que es tracti sempre hi ha hagut, hi ha i hi hauran dones que lluiten per obrir-se pas en una societat que, tot i el pas dels anys, encara posseeix notables dèficits respecte a la veritable igualtat dels dos gènere.

 

Les dones catalanes/espanyoles tractades són: Carme Karr, Clara Campoamor, Victòria Kent, Aurora Bertrana, Federica Montseny, Francesca Bonnemaison, Rosa Maria Arquimbau i Nativitat Yarza. Mentre que les dones uruguaianes són: Paulina Luisi, Alba Roballo, Julia Arevalo, Maria Collazo, Enriqueta Compte i Rique, Ma. Eugenia Vaz Ferreira, Petrona Viera, Amalia Pollieri.

 

Esteu tots convidats a aquest esdeveniment.

 

Posteriorment a aquesta breu presentació i haurà un petit refrigeri per a tots els assistents.

Categories: General

Els comentaris estan tancats.