– Es podrà visitar al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil “Ermengol Piró” fins diumenge 18 de setembre-

L’Ajuntament d’Alcoletge, en col·laboració amb el Memorial Democràtic, ha organitzat l’exposició Tírvies: La reinvenció d’un poble o la reconstrucció d’una memòria compartida.

A l’abril de 1938, quan la Guerra Civil va arribar al Pirineu Català, la línia de front s’hi mantingué durant deu llargs mesos, amb terribles conseqüències per a la població de l’Alt Pirineu i l’Aran. Un exemple n’és el poble de Tírvia, al Pallars Sobirà.

Aquest període és el que reflecteix la mostra, produïda per l’Ajuntament de Tírvia, amb el suport del Memorial Democràtic, que recull fons documentals i diversos testimonis que van viure un procés que va anar de la destrucció total del poble, resultat dels bombardejos que l’any 1938 van assolar Catalunya, fins la construcció d’un nou poble i d’una memòria compartida.

L’exposició, que ha estat en nombroses sales de Catalunya, es pot visitar al Centre d’Interpretació de la Guerra Civil “Ermengol Piró” d’Alcoletge fins el 18 de setembre, de dilluns a dijous de 17:00 a 20:00 hores i de divendres a diumenge, de 11:00 a 13:00 hores.

L’entrada és gratuïta.

Categories: Exposició

Els comentaris estan tancats.